Ερευνητικές Μονάδες

Η επιστημονική έρευνα στο EΠΙΣΕΥ οργανώνεται στο πλαίσιο διαθεματικών αξόνων και διαρθρώνεται σε ξεχωριστές Μονάδες στις οποίες συμμετέχουν ερευνητές, ακαδημαϊκό προσωπικό, διδακτορικοί φοιτητές, καθώς και μέλη ΔΕΠ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Με βάση την αρχή της διεπιστημονικότητας, οι ερευνητικές μας μονάδες αναπτύσσουν τη βασική επιστήμη, διερευνούν τους επιστημονικούς τομείς έρευνας, ανοίγουν νέους ορίζοντες και αναπτύσσουν καινοτόμα ερευνητικά αποτελέσματα που απαντούν στις σύγχρονες κοινωνικές και περιβαλλοντολογικές προκλήσεις.

Διαβάστε Περισσότερα
Δημιουργώντας αντίκτυπο

Με αποστολή την προώθηση της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας, την προώθηση της ψηφιοποίησης και την ενίσχυση της καινοτομίας, το ΕΠΙΣΕΥ συγκαταλέγεται σήμερα μεταξύ των 3 κορυφαίων ερευνητικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα – με όρους ευρωπαικής χρηματοδότησης.

Προσηλωμένο στα υψηλότερα πρότυπα ακαδημαϊκής έρευνας, το Ινστιτούτο διατηρεί καλά οργανωμένες εγκαταστάσεις στην Αθήνα και έχει τη διεθνή φήμη ενός ερευνητικού ιδρύματος υψηλών προδιαγραφών.

Διαβάστε περισσότερα
Μεταφορά Τεχνογνωσίας Καινοτομία

Το ΕΠΙΣΕΥ υποστηρίζει ενεργά τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων και συμμετέχει σε επιτυχημένους τεχνοβλαστούς.

Το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας (ΓΜΤ) ενσωματώνει και μεριμνά για την αξιοποίηση των καινοτόμων ερευνητικών αποτελεσμάτων μέσα απο διαδικασίες που αποσκοπούν στη δημιουργία πραγματικής αξίας για την κοινωνία και την οικονομία. Τα τελευταία χρόνια, η αυξανόμενη επιχειρηματική κουλτούρα μεταξύ των ερευνητών, σε συνδυασμό με την υποστήριξη που παρέχει το ΓΜΤ, οδήγησε στη δημιουργία 4 εταιρειών spin-off για το ΕΠΙΣΕΥ.

Γραφείο Μεταφορασ τεχνολογιασ

TO ΕΠΙΣΕΥ σε αριθμούς

340

Διεθνείς Συνεργασίες Δίκτυα

Έχοντας συμμετάσχει και συντονίσει χιλιάδες εθνικά και ευρωπαϊκά έργα Έρευνας & Ανάπτυξης και συμμετέχοντας σε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και δίκτυα αριστείας, το ΕΠΙΣΕΥ έχει αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών σε παγκόσμιο επίπεδο.

4450

Έργα Ερευνασ & αναπτυξησ

Στο ΕΠΙΣΕΥ αναπτύσσουμε συνεχώς την τεχνογνωσία και την επιστημονική μας γνώση μέσω της συμμετοχής μας σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης σε διάφορους επιστημονικούς τομείς.

800

Ερευνητές, Διδακτικό Προσωπικό και Διοίκηση

Περισσότεροι από 800 υψηλά καταρτισμένοι ερευνητές, επιστήμονες, μέλη ΔΕΠ και εμπειρογνώμονες είναι ο κύριος πυλώνας των επιτυχημένων επιδόσεων του Ινστιτούτου.

8

Καινοτομία, Clusters Spin offs

Η δημιουργία εταιρειών τεχνοβλαστών και η συμμετοχή σε διεθνή clusters, κόμβους και συνεργατικές δομές που προωθούν την καινοτομία, αποτελούν σημαντικούς μηχανισμούς για την αξιοποίηση των καινοτόμων ερευνητικών αποτελεσμάτων.

1650

Υποτροφίες, Βραβεία ΑριστείαΣ

Με στόχο την προώθηση της επιστημονικής αριστείας, το ΕΠΙΣΕΥ παρέχει κάθε χρόνο υποτροφίες σε διδακτορικούς φοιτητές και υποστηρίζει διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Οι ερευνητές του ΕΠΙΣΕΥ διακρίνονται συχνά για εξαιρετικά επιτεύγματα.

Νέα Εκδηλώσεις

Νέα

Το ΕΠΙΣΕΥ στη Βραδιά του Ερευνητή 2024

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών και οι Ερευνητικές...

διαβάστε περισσότερα

Νέα

O Ά.Αμδίτης για τρίτη συνεχόμενη θητεία στην Προεδρία της ERTICO

Εκλέγεται για τρίτη φορά ο Δρ Άγγελος Αμδίτης: μια σημαντική ελληνική...

διαβάστε περισσότερα

Ερευνητικές Μονάδες

Ερευνητικοί τομείς

Τεχνητή νοημοσύνη και έξυπνα συστήματα, υλικό και λογισμικό, δίκτυα υπολογιστών, κινητές επικοινωνίες, έλεγχος και αυτοματισμός, παραγωγή, μεταφορά και διανομή ενέργειας, ενέργεια, μεταφορές, κλίμα, βιοϊατρική και εμβιομηχανική, πληροφοριακά συστήματα, διαχείριση και υποστήριξη αποφάσεων, φωτονική.

Ο Διευθυντής του ΕΠΙΣΕΥ, Ιωάννης Ψαρράς, για τη συμμετοχή στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Συνδυάζοντας την έρευνα και την καινοτομία