Το Invent ICT είναι μια πρωτοβουλία που σχεδιάστηκε από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ) και τους Industry Disruptors Game Changers, που υλοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ). Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με το όραμα να βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας νέας γενιάς επιχειρηματικότητας και τεχνολογικής ανάπτυξης, μέσω της δημιουργίας νέων και βιώσιμων επιχειρήσεων.

Με στόχο την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας το Invent ICT απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές και αποφοίτους των Πολυτεχνείων που έχουν μια δημιουργική ιδέα στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και τους καλεί να δηλώσουν συμμετοχή για την ένταξή τους στη θερμοκοιτίδα!

Οι κύριοι άξονες υποστήριξης που παρέχονται από το πρόγραμμα Invent ICT είναι η μεθοδολογία της εξατομικευμένης συμβουλευτικής -η οποία αναπτύχθηκε από το EPI.NOO του ΕΠΙΣΕΥ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ)- καθώς και η πρόσβαση σε ένα διεθνές δίκτυο εταίρων του IDGC.