Μια μακρά ιστορία ακαδημαϊκής αριστείας

Το ΕΠΙΣΕΥ ιδρύθηκε το 1989 ως ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός ερευνητικός οργανισμός για την υποστήριξη των αξιών, της αποστολής, των στρατηγικών στόχων και των προτεραιοτήτων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Καθ’ όλη τη μακρά ιστορία του, αντανακλά τη δέσμευση του Πανεπιστημίου για αριστεία στην επιστήμη, προωθεί την ενσωμάτωση της έρευνας και της διδασκαλίας και έχει συμβάλει σημαντικά στην επιστημονική παραγωγή της χώρας στον τομέα της υπολογιστικής επιστήμης και της μηχανικής.

Αποστολή & Όραμα

Επιδιώκοντας τα αποτελέσματα της έρευνάς μας να συμβάλλουν στις κοινωνίες του μέλλοντος, οι ερευνητικές προτεραιότητες του ΕΠΙΣΕΥ θα ανοίξουν το δρόμο για ένα πιο ανθεκτικό, πράσινο, βιώσιμο και ασφαλές μέλλον που θέτει τον πολίτη στο επίκεντρό του. Η έρευνα στο ΕΠΙΣΕΥ ανταποκρίνεται στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες ανοίγοντας αδιάκοπα νέα δίκτυα δράσης, δημιουργώντας συνέργειες και χτίζοντας γέφυρες με την ακαδημαϊκή κοινότητα, τη βιομηχανία και τον επιχειρηματικό κόσμο με στόχο να προσφέρει ένα εύφορο περιβάλλον, που σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, προωθεί τη βασική έρευνα και την επιστημονική γνώση.

Τομείς έρευνας

Η επιστημονική έρευνα στο ΕΠΙΣΕΥ οργανώνεται σε διακριτά ερευνητικά τμήματα, εργαστήρια και ομάδες που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και τα Έξυπνα Συστήματα, το Υλικό και το Λογισμικό, τα Δίκτυα Υπολογιστών, οι Κινητές Επικοινωνίες, ο Έλεγχος και ο Αυτοματισμός, η Παραγωγή, η Μεταφορά και η Διανομή Ενέργειας, η Ενέργεια, οι Μεταφορές, το Κλίμα, η Βιοϊατρική και η Εμβιομηχανική, τα Πληροφοριακά Συστήματα, η Διαχείριση και η Υποστήριξη Αποφάσεων, η Φωτονική. Στο ΕΠΙΣΕΥ διεξάγουμε διεπιστημονική υπολογιστική έρευνα που προάγει την επιστημονική ανακάλυψη και την καινοτομία.

Διαβάστε περισσότερα

Μεταφορά Τεχνολογίας και Καινοτομίας

Η τεχνική εμπειρία και η γνώση που συσσωρεύτηκαν με τα χρόνια, συχνά μεταφράζεται σε καινοτομία. Το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΕΠΙΣΕΥ ιδρύθηκε το 2022 με στόχο την αποτελεσματική ενσωμάτωση των ερευνητικών αποτελεσμάτων σε διαδικασίες καινοτομίας που αποσκοπούν στη δημιουργία πραγματικής αξίας για την κοινωνία και την οικονομία. Το ΕΠΙΣΕΥ υποστηρίζει ενεργά τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων και συμμετέχει σε επιτυχημένους τεχνοβλαστούς, όπως η CIBOS και η PhOS.

Διαβάστε περισσότερα

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο