Πατήστε τα βέλη παρακάτω για περισσότερα…

TTO-logo

Δημιουργία κοινωνικού αντίκτυπου

Η κοινότητα του ΕΠΙΣΕΥ αποτελεί φάρο ερευνητικής αριστείας και κόμβο για τεχνολογικά έργα έντασης γνώσης. Τα έργα αυτά έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες υψηλής αξίας, είτε μέσω της δημιουργίας ανεξάρτητων νεοφυών επιχειρήσεων είτε μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικής ανάπτυξης εντός ήδη εδραιωμένων επιχειρήσεων.

Το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας (ΓΜΤ), που ιδρύθηκε το 2022, είναι αφιερωμένο στη μεγιστοποίηση του κοινωνικού αντίκτυπου της έρευνας στο ΕΠΙΣΕΥ. Λειτουργώντας ως κρίσιμη γέφυρα μεταξύ του Ινστιτούτου και της ευρύτερης κοινότητας, το ΓΜΤ προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν την ανταλλαγή γνώσεων, τεχνολογίας και εμπειρογνωμοσύνης. Το κύριο μέλημά μας είναι ο εντοπισμός των εμπορεύσιμων γνώσεων και τεχνολογιών του ΕΠΙΣΕΥ, η παροχή βοήθειας στους ερευνητές για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και την οικοδόμηση στρατηγικών μάρκετινγκ και η εμπορική αξιοποίηση των καινοτομιών τους.

Διευκόλυνση της πορείας από την εφεύρεση στην αγορά


Αφοσιωμένο στην προώθηση της ανάπτυξης και της μεταφοράς γνώσης για τη δημιουργία αποτελεσματικών λύσεων για τις κοινωνικές ανάγκες, το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας (ΓΜΤ) αναλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Αποστολή μας είναι η προώθηση αμοιβαία επωφελών συνεργασιών μεταξύ πανεπιστημίων, επιχειρήσεων και του δημόσιου τομέα. Αυτό περιλαμβάνει κυρίως τη μεταφορά πνευματικής ιδιοκτησίας (ΠΕ), εμπειρογνωμοσύνης, βέλτιστων πρακτικών, μάθησης, τεχνογνωσίας και δεξιοτήτων από ακαδημαϊκά περιβάλλοντα σε εμπορικούς και δημόσιους τομείς.

Δραστηριότητες και Υπηρεσίες με στόχο:

  • Να αναδείξει τις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που προκύπτουν στην κοινότητα του ΕΠΙΣΕΥ.
  • Υποστήριξη των ερευνητών του ΕΠΙΣΕΥ στη διαδικασία αξιοποίησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων (συμβάσεις, συμφωνίες μεταφοράς υλικού, κατοχύρωση και αδειοδότηση ερευνητικών αποτελεσμάτων με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κ.λπ.)
  • Υποστήριξη της ίδρυσης και λειτουργίας spin-offs.
    Επίβλεψη των ερευνητικών πολιτικών και διαδικασιών που σχετίζονται με την αδειοδότηση πνευματικής ιδιοκτησίας, τη μεταφορά γνώσης, τη συνεργασία ακαδημαϊκών και βιομηχανικών φορέων.
  • Ενημέρωση και εκπαίδευση της ευρύτερης κοινότητας σε θέματα που αφορούν τη μεταφορά τεχνολογίας, την επιχειρηματικότητα και τη διανοητική ιδιοκτησία, τις δυνατότητες συνεργασίας και χρηματοδότησης.
  • Αξιολόγηση του εμπορικού ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση της γνώσης των τεχνολογιών και των ερευνητικών αποτελεσμάτων που παράγονται στο πλαίσιο του ΕΠΙΣΕΥ.
  • Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στους ερευνητές, καθοδήγηση και συμβουλές σε θέματα που αφορούν την εμπορική εκμετάλλευση, τα επιχειρηματικά μοντέλα και
  • Υποστήριξη στη διαδικασία ίδρυσης και ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων έντασης τεχνολογίας (θερμοκοιτίδες), καθώς και υποστήριξη στη διαδικασία ένταξης των επιχειρήσεων αυτών στο Εθνικό Μητρώο Νέων Επιχειρήσεων της ομώνυμης Ανώνυμης Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης (Α.Ε.).
  • Οικοδόμηση και διατήρηση των εξωτερικών σχέσεων της κοινότητας, υποστήριξη συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ανταλλαγή πληροφοριών. Χαρτογράφηση του παραγωγικού τομέα (βιομηχανία και ΜΜΕ) και προσδιορισμός της τεχνολογικής ζήτησης και των αναγκών.
  • Προώθηση και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των πρακτικών μεταφοράς γνώσης.

Οργανωτική Δομή

TTO-Cover-Structure

Start Ups: Υπηρεσίες Διαδικασίες

Διαδικασίες

Σχεδιασμός διαχείριση ΓΜΤ

Θεσμικό πλαίσιο

Πολιτική κατευθυντήριες γραμμές

Όλα τα σχετικά αρχεία είναι προς το παρόν στα ελληνικά. Πρόσβαση στην έκδοση PDF:

Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών “ΕΠΙΣΕΥ”


Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Ζωγράφου, 15773
+30 2107723847
episey@central.ntua.gr
Δευτέρα – Παρασκευή: 8:00 πμ – 04:00 μμ

Για συμμετοχή στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με:

episey@central.ntua.gr

Για λεπτομέρειες και αιτήματα σχετικά με την ίδρυση τεχνοβλαστών, επικοινωνήστε με:

episey@central.ntua.gr

ΓΜΤ Νέα

ΤΕΧΝΟΒΛΑΣΤΟΙ ΕΠΙΣΕΥ

phosPrint

PhosPrint

Η PhosPrint ειδικεύεται στην ανάπτυξη και το σχεδιασμό συστημάτων εκτύπωσης με λέιζερ υψηλής ποιότητας, κατάλληλων για τη βιοεκτύπωση με λέιζερ βιοϋλικών, συμπεριλαμβανομένων κυττάρων, πρωτεϊνών, αντισωμάτων και υδρογελών. Στρατηγικό πλεονέκτημα της PhosPrint είναι η ικανότητα διασύνδεσης των τομέων της βιοεκτύπωσης, της αναγεννητικής ιατρικής και της εξατομικευμένης διάγνωσης με στόχο την παροχή λύσεων σε όλα τα στάδια παραγωγής των βιοεκτυπωμένων προϊόντων, τα οποία κατασκευάζονται μέσω του βιοεκτυπωτή λέιζερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ICCS-CIBOS-INNOVATION

Καινοτομία CIBOS

Η καινοτομία της CIBOS βασίζεται στην τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα. Όλα τα προϊόντα της βασίζονται σε τεχνολογίες αιχμής, που κυμαίνονται από λύσεις επαυξημένης πραγματικότητας (AR), οι οποίες αποσκοπούν στην επανάσταση της εφοδιαστικής αλυσίδας και της εκπαίδευσης δεξιοτήτων, έως τεχνολογίες κατανεμημένου καθολικού (DLT) για τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και της έξυπνης κινητικότητας.

Τα προϊόντα της CIBOS έχουν επιλεγεί προσεκτικά με βάση τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και των επιχειρήσεων. Σε πολλές περιπτώσεις, έχουν σχεδιαστεί από κοινού με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς που επιθυμούν να επενδύσουν σε τέτοιες λύσεις. Όλα τα προϊόντα είναι εκ κατασκευής επεκτάσιμα, με μικρό κόστος εκκίνησης για τον πελάτη και με ένα ευέλικτο επιχειρηματικό μοντέλο, προσαρμοσμένο στην ανάπτυξη, τις ανάγκες και τη στρατηγική του πελάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
HECC

Ενεργειακό Κέντρο Ικανοτήτων (ΕΚΙ)

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και το Ινστιτούτο Επικοινωνίας και Υπολογιστικών Συστημάτων (ΕΠΙΣΕΥ) συντονίζουν το [όνομα/συντομογραφία που θα χρησιμοποιείται παντού] στην Ελλάδα, μια σύμπραξη που στοχεύει στην υποστήριξη και προώθηση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και των τεχνικών δεξιοτήτων μεταξύ των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας – έναν βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.

Το ΕΚΙ είναι μια spin-off εταιρεία/ εταιρία-τεχνοβλαστός, που στοχεύει στην κεφαλαιοποίηση σχετικών ερευνητικών αποτελεσμάτων και τεχνογνωσίας που παράγονται από πανεπιστήμια ή άλλους δημόσιους οργανισμούς παραγωγής γνώσης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Αποτελεί ένα σχήμα σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ ζήτησης και προσφοράς εξειδικευμένων υπηρεσιών καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας στον τομέα της ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ