ICCS-Smart-Attica

Smart Attica | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας (EDIH)

Ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας Smart Attica (EDIH) είναι ο πρώτος συνεργατικός σχηματισμός για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται σε τρεις κρίσιμους επιχειρηματικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας: Ενέργεια & Περιβάλλον, Εφοδιαστική Αλυσίδα & Μεταφορές, Πολιτισμός & Τουρισμός. Το ΕΠΙΣΕΥ συμμετέχει στο cluster με στόχο να προσφέρει υπηρεσίες καινοτομίας που θα συμβάλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημόσιου τομέα και των ΜΜΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ελληνικό Εργαστήριο Καινοτομίας για Γυναίκες (#GIL4W)

Το #GIL4W αποσκοπεί να καταστεί το κορυφαίο ελληνικό οικοσύστημα, για την έμφυλη καινοτομία και επιχειρηματικότητα, ενσωματώνοντας το γυναικείο ταλέντο στη βιώσιμη, πράσινη και ψηφιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μετά την πανδημία. Το μοντέλο για το #GIL4W αναπτύσσεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τις Γυναίκες και την Τεχνολογία. Το ΕΠΙΣΕΥ συμμετέχει στο #GIL4W με στόχο τον σχεδιασμό καινοτόμων δράσεων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Greek-Innovation-Lab-For-Women-GIL4W
ICCS-DRIC-Defkalion

Cluster καινοτομίας για την ανθεκτικότητα στις φυσικές καταστροφές – Defkalion (DRIC Defkalion)

Το Disaster Resilience Innovation Cluster – Defkalion (DRIC Defkalion) με τίτλο “Καινοτόμος σύμπραξη για την προστασία και την ασφάλεια από τους Περιβαλλοντικούς Κινδύνους” στοχεύει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με τη λήψη μέτρων προσαρμογής για τον μετριασμό των επιπτώσεών της. Το ΕΠΙΣΕΥ και η ερευνητική του μονάδα I-SENSE Group συντονίζουν το συνεργατικό σχήμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

GR digiGOV-innoHUB

Το Εθνικό Κέντρο Καινοτομίας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δημόσιων Υπηρεσιών – GR digiGOV-innoHUB συντονίζεται από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (GRNET) και υποστηρίζεται από τα κορυφαία ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας που ειδικεύονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη, το HPC και το digiGOV. Υποστηρίζει την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς δημόσιων υπηρεσιών που βασίζονται σε προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες. Το ΕΠΙΣΕΥ συμμετέχει σε αυτό το σχήμα, με στόχο την προώθηση της καινοτομίας στη Δημόσια Διοίκηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης για τη Δημόσια Διοίκηση gov.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ICCS-DigiInov-Gov
ICCS-PNET-COMPETENCE-CENTER

π-NET Competence Center

Η αποστολή του π-NET είναι η ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων και καινοτόμων παρεμβάσεων που οδηγούν σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας με δυνατότητες εξαγωγής, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες του ελληνικού οικοσυστήματος ΤΠΕ. Οι συνέργειες και η διασύνδεση της βιομηχανίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών καθοδηγούν τις προσπάθειες του Κέντρου και αποσκοπούν στη δημιουργία θετικού κοινωνικού, οικονομικού και περιβαλλοντικού αντικτύπου. Η ανάπτυξη νέων και ανατρεπτικών επιχειρηματικών μοντέλων έχει ως στόχο να τροφοδοτήσει μια παραγωγική περιφερειακή πολιτική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ